Home / Utrikes / Europa / Många politiker smittade av coronaviruset
Begoña Gómez och hennes make, Spaniens premiärminister Pedro Sánchez. Arkivbild.

Många politiker smittade av coronaviruset

CoronavirusTT

Listan över politiker och personer i deras närhet som har insjuknat i covid-19 blir allt längre. Senast i raden är hustrun till Spaniens premiärminister Pedro Sánchez.

Coronaviruset sprider sig i Spaniens politiska toppskikt. Bara några timmar efter att regeringen utlyst nationellt nödläge och satt så gott som hela landet i karantän meddelades det att premiärminister Pedro Sánchez fru, Begoña Gómez, testat positivt för det nya coronaviruset, skriver El País.

Makarna mår bra och befinner sig i den officiella premiärministerbostaden, enligt ett regeringsuttalande.

Tidigare i veckan testade Sánchez ministrar Irene Montero och Carolina Darias positivt för coronaviruset, liksom Santiago Abascal, partiledare för högernationalistiska Vox.

Runt om i världen har flera höga politiker eller personer i deras absoluta närhet smittats av coronaviruset.

Sedan i torsdags sitter Kanadas premiärminister Justin Trudeau i karantän hemma i sin residensvilla sedan hans fru Sophie Grégoire-Trudeau smittats efter en resa till Storbritannien.

Även Australiens inrikesminister Peter Dutton är smittad, liksom en av Storbritanniens hälsoministrar, Nadine Dorries, och Frankrikes kulturminister Franck Riester. I Italien har Demokratiska partiets ledare Nicola Zingaretti testat positivt för coronaviruset.

I Iran har minst 20 parlamentsledamöter insjuknat, varav två har avlidit. Två av de smittade är Iraj Harirchi som leder landets arbete mot coronaviruset och Esmail Najjar, chefen för Irans krishanteringsmyndighet, skriver tidskriften Time.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …