Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / SAS-flyg försenat – kvinna öppnade nödutgång
161 SAS-resenärer, de flesta danskar, blev försenade efter att en kvinna öppnat en av planets nödutgångar på startbanan. Arkivbild.

SAS-flyg försenat – kvinna öppnade nödutgång

Grekland/DanmarkTT

Ett SAS-plan från grekiska Zakynthos till Köpenhamn blev kraftigt försenat efter att en kvinna ställt till med problem, skriver danska BT.

Då vi är på väg ut på startbanan med stängda dörrar så kommer en kvinna löpande längs mittgången med en flygvärdinna efter sig, och säger att hon vill ut, säger passageraren Christian Hansen till tidningen.

Kvinnan lyckades därefter på något sätt få upp en av planets nödutgångar. Enligt SAS presstjänst krävdes teknisk personal för att reparera dörren, vilket ledde till att flygningen ställdes in och de 161 passagerarna fick tillbringa natten på ett hotell innan avresa följande morgon.

Bakgrunden till kvinnans reaktion ska ha varit att hon inte ville ha sitt handbagage under sätet under avresan, något som dock inte bekräftats av SAS. Kvinnan lämnades efter sin sorti över till lokala myndigheter.

About Sten

Check Also

Swedish Match upp på börsen efter snusbesked

EkonomiTT Det amerikanska läkemedelsverket FDA har godkänt snusprodukter från det svenska tobaksbolaget Swedish Match. Företaget …