Home / Lokalt / Dalarnas län / Lokala SD-politiker utesluts ur partiet
Tre lokalpolitiker för lämna SD. Arkivbild.

Lokala SD-politiker utesluts ur partiet

PolitikTT

Sverigedemokraterna utesluter sin ordförande i Dalarna, en tidigare distriktsordförande i Halland och två gruppledare i Småland.

Madeleine Vestin, som tillträdde som ordförande i Dalarna i mars, säger till Expressen att hon inte vet varför hon utesluts. Hon har tidigare varnats av partiet för att ha delat en rasistisk nidbild på Facebook.

I ett sms till tidningen skriver hon att hon kommer att svara på frågor när hon fått skriftligt besked om varför hon blivit utesluten.

Samtidigt utesluts två lokalpolitiker, gruppledare i Lessebo och Avesta, skriver Smålands-Posten. De har brutit mot partiets etiska riktlinjer och anses inte dela partiets värdegrund. Båda kommer att sitta kvar i fullmäktige som politiska vildar.

I Halland utesluts den tidigare distriktsordföranden Susanne Larsen, enligt Hallandsposten på grund av att hon spridit islamfientliga inlägg på Facebook. En annan av SD:s lokalpolitiker i Halland kommer undan med en varning för att hon gillat en bild på en tårta med hakkorsflaggor på Facebook och raljerat över ensamkommande flyktingbarn.

Beslutet om uteslutningarna fattades av partistyrelsen i måndags och gäller med omedelbar verkan. SD:s pressavdelning vill inte motivera uteslutningarna utan hänvisar till att medlemsärenden är sekretessbelagda.

About Sten

Check Also

Skärmflygare störtat – man till sjukhus

OlyckorTT En skärmflygare har störtat utanför Tenhult, sydost om Jönköping. Vi fick in larmet från …