SD-topp bedömde ensamkommande flyktingbarn

En ledande Sverigedemokrat från Västerbotten läts göra psykiska bedömningar på ensamkommande flyktingbarn vid barn och ungdomspsykiatrin i Lycksele, skriver Arbetaren.

Det är narkosläkaren Igor Zadonsky, en tidigare högt uppsatt Sverigedemokrat som tillåtits att göra psykiska bedömningar under sin tid tid BUP trots att han under den perioden saknade psykiatrisk legitimation, skriver tidningen.

Margot Nilsson, avdelningschef på BUP i Lycksele uttalar sig till tidningen att hon inte anser att mannens politiska tillhörighet är något som BUP ska ha några synpunkter på.

”Vi tittar inte på hans politiska tillhörighet, utan på hans kompetens och på att han sköter sitt jobb”, säger Margot Nilsson till Arbetaren.

Enligt Sverigedemokraterna i Lycksele var Igor Zadonsky tidigare talesperson för partiet lokalt men har nu inga poster i organisationen.

”Så vitt jag vet har han gått ur partiet, jag vill inte gå närmare in på varför, det är lite konstigheter med det där”, säger Petter Nilsson till Arbetaren.

Redaktionen
Foto: Bild på Skärmdump från kampsportfilm på Youtube
Externa länkar:
SD-talesman bedömde ensamma flyktingbarn

About Sten

Check Also

Nobelpris för upptäckt av hepatitvirus

NobelprisetTT Årets Nobelpris i fysiologi eller medicin uppmärksammar banbrytande forskning som gjort det möjligt att …