Home / Nyheter / Sport / Ken Sema till Premier League-klubb
Ken Sema har gjort sin sista match i ÖStersundströjan. Arkivbild.

Ken Sema till Premier League-klubb

FotbollTT

Ken Sema lämnar allsvenska Östersund för Premier League-klubben Watford. 24-åringen är på plats i London för att skriva på kontraktet och bara läkarundersökningen återstår innan allt är klart.

Ken Sema är en fantastisk person både på och utanför planen. Jag är väldigt glad för hans skull och hela klubben vill lyckönska honom. Samtidigt så kommer han förstås att vara saknad, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till klubbens webbplats.

Sema var en av Östersunds nyckelspelare under lagets framgångar i Europa League och gjorde bland annat segermålet när ÖFK besegrade Arsenal på Emirates Stadium i slutet av februari.

Framgångarna i Europa gjorde att Sema fick ögonen på sig bland klubbar i Europa. Sema debuterade i det svenska A-landslaget i en match mot Slovakien under januariturnén 2017. Han var även med i truppen till Sveriges kvalmatcher inför VM i Ryssland, dock utan att få speltid.

Sema troddes länge få en plats i Anderssons VM-trupp, men nobbades till sist.

Watford har tidigare gjort klart med IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg som ansluter till sin nya klubb i sommar.

Enligt ÖFK sträcker sig kontraktet med Watford, som slutade på 14:e plats i Premier League den gångna säsongen, över fem år.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigt vilket år Sema A-landslagsdebuterade.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …