De franska hjälparbetarna och deras lokala guide samt chaufför dödades i sydvästra Niger.

Sex franska hjälparbetare dödade i Niger

NigerTT-AFP

Sex franska hjälparbetare och deras lokala guide samt chaufför har dödats av beväpnade män i sydvästra Niger.

De oidentifierade gärningsmännen ska ha färdats på motorcykel och lagt sig i bakhåll sex kilometer öster om staden Koure, en timmes bilväg från huvudstaden Niamey.

De franska offren beskrevs först som turister men har bekräftats tillhöra hjälporganisationen Acted som arbetat i Niger sedan 2010.

Från Paris bekräftar Emmanuel Macrons kansli att den franske presidenten varit i kontakt med sin nigeriske kollega Mahamadou Issoufou om händelsen, men lämnar inga ytterligare detaljer.

I området där hjälparbetarna färdades ligger ett reservat för vilda västafrikanska giraffer, som är en stor turistattraktion i den tidigare franska kolonin.

För AFP uppger en anonym källa vid Nigers miljömyndigheter att överfallet ägde rum klockan 11.30 lokal tid, motsvarande 12.30 svensk tid. Offrens kroppar ska ha lagts sida vid sida bredvid det utbrända bilvraket, som hade flera kulhål.

Ingen har tagit på sig ansvaret för dådet men flera jihadistgrupper är aktiva i regionen, däribland Boko Haram och Islamiska staten i Sahara.

Niger förbjöd i januari all motorcykeltrafik i landet i ett försök att begränsa jihadisternas förmåga att förflytta sig.

About Sten

Check Also

Skottlossning mot bil

BrottTT En bil har beskjutits med flera skott i Falkenberg. Larmet kom vid 22.14, då …