Home / Nyheter / Katastrofer och olyckor / Signaler ingen hjälp i jakt på saknad ubåt
Ubåten San Juan, av modellen TR-1700, har varit försvunnen sedan i onsdags. Arkivbild.

Signaler ingen hjälp i jakt på saknad ubåt

ArgentinaTT-Reuters

De sju signaler som misstänkts komma från den försvunna argentinska ubåten har inte underlättat sökandet efter farkosten, säger chefen för marinbasen på söndagen.

Sju misslyckade ”satellitsignaler” har hörts från den försvunna ubåten, som har 44 man ombord, uppger Argentinas försvarsdepartement.

Vi har analyserat signalerna som vi vet är oregelbundna och svaga. De kunde inte hjälpa oss att bestämma en punkt på kartan som kan hjälpa till i sökandet, säger Gabriel Gonzalez, chef över marinens bas i Mar del Plata.

Det amerikanska satellitkommunikationsföretaget Iridium säger att den sista signalen från dess utrustning ombord registrerades i onsdags klockan 12.36 svensk tid, samma dag som den försvann.

Enligt Iridium har inte inga signaler från ubåten sedan dess registrerats på deras nätverk, men utesluter inte att det kan finnas utrustning från ett annat satellitkommunikationsföretag ombord på ubåten.

Ubåten San Juan, av modellen TR-1700, var på väg från ett rutinuppdrag i Ushuaia nära Sydamerikas sydligaste spets till hemmabasen i Mar del Plata, 40 mil söder om Buenos Aires.

About Sten

Check Also

Saudiarabien inför utegångsförbud

SaudiarabienTT-Reuters För att stoppa spridningen av coronaviruset införs utegångsförbud i nio saudiska städer, rapporterar landets …