Home / zed / Kiribati / Sju skeppsbrutna funna nära Kiribati
Sju skeppsbrutna har hittats i en gummibåt i närheten av ön Kiribati. Bilden visar en del av huvudstadsatollen Tarawa. Arkivbild.

Sju skeppsbrutna funna nära Kiribati

Kiribati/Nya ZeelandTT-AFP

Sju människor har hittats i en gummibåt drivandes i Stilla havet i närheten av ön Kiribati, där en färja med 50 människor ombord försvann för tio dagar sedan.

Gummibåten, som tros vara en av två som fanns ombord på färjan, hittades av ett militärflygplan från Nya Zeeland som deltog i sökarbetet.

Gruppen människor verkade mycket lättad över att ha hittats, när NZ Air Force Orion släppte ner förnödenheter till dem, inklusive vatten och en radio, säger John Ashby vid den nyzeeländska räddningsmyndigheten.

En fiskebåt har omdirigerats för att åka och plocka upp de skeppsbrutna människorna medan sökarbetet efter fler överlevande fortsätter från luften.

Färjan, som är av katamaranmodell, skulle åka mellan två atoller i Gilbertöarna, som tillhör önationen Kiribati. Den lämnade Nonouti-atollen den 18 januari, men dök inte upp på huvudstadsatollen Tarawa som planerat två dagar senare.

Kiribati ligger mitt ute i Stilla havet, i höjd med ekvatorn, och består av 32 atoller och en ö, med stora avstånd sinsemellan.

About Sten

Check Also

Coronakrisen lyfter Donald Trump

USATT President Donald Trumps popularitetssiffror är skyhöga och de demokratiska presidentaspiranterna står i virusskugga. Covid-19-krisen …