Gian-Franco Kasper har hamnat i blåsväder. Arkivbild.

Skidpamp ångrar uttalande om OS i diktaturer

OlympisktTT-NTB

Gian-Franco Kasper, ordförande i internationella skidförbundet (Fis), beklagar sina uttalanden om OS i diktaturländer. Den 75-åriga schweizaren sade i en intervju med schweiziska Tages-Anzeiger många av hans svar tycktes ironiska eller sarkastiska – att OS har blivit för stort för europeiska länder, och att det är enklare om diktaturer arrangerar spelen eftersom att ”de inte behöver fråga folket”.

I det sista stycket av en välkomsthälsning inför de kommande veckornas olika skidmästerskap, som publiceras på Fis hemsida, skriver nu Kasper:

”Först och främst vill jag be om ursäkt. Kommentarerna var inte menade att tolkas bokstavligt, men det var inte tydligt. Jag tar fullt ansvar för att det har missförståtts och är ledsen för att det stjäl uppmärksamhet från våra VM-utövare”.

Kasper är tidigare medlem av Internationella olympiska kommittén (IOK) och var bland annat med och tog beslut om att tilldela vinter-OS 2022 till Kina.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …