Home / Utrikes / Asien / Skolor öppnas i Delhi – trots smogglarm
Smoggproblemen har gjort att Delhi tagit över den tveksamma titeln som världens smutsigaste huvudstad från Peking i grannlandet Kina.

Skolor öppnas i Delhi – trots smogglarm

IndienTT-AFP-Reuters

Smoggproblemen fortsätter i Indiens huvudstadsområde Delhi, som förra veckan stängde tusentals skolor i området. Nivåerna av farliga partiklar av typen PM2,5, översteg på måndagen 500, vilket är tio gånger högre än det övre gränsvärdet för en god luftkvalitet.

Trots det valde myndigheterna i Delhi att öppna skolorna när veckan inleddes, vilket väcker ilska bland oroliga föräldrar.

Det har inte skett någon förbättring av utsläppsnivåerna. Om situationen är densamma borde åtgärderna vara desamma. Å ena sidan säger myndigheterna att vi har en hälsokris, men samtidigt sätter de våra barns hälsa i fara, säger Ashok Agrawal, chef för en föräldraorganisation.

Barn är extra känsliga för luftföroreningar, som enligt läkare kan orsaka långvariga skador på lungorna. En studie från 2015 konstaterade att fyra av tio barn i Delhi hade allvarliga lungproblem.

About Sten

Check Also

FN kräver fakta på bordet om fallet Khashoggi

Turkiet/SaudiarabienTT-AFP-Reuters FN kräver att den diplomatiska immuniteten hävs och att Saudiarabien och Turkiet lägger alla …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.