Home / zed / Abu Dhabi - Förenade Arabemiraten / Sociala medier släcks efter oro i Sri Lanka
Sri Lanka skakades av våldsamheter även i november, här syns ett hus som vandaliserades nära Galle. Arkivbild.

Sociala medier släcks efter oro i Sri Lanka

Sri LankaTT-Reuters

Sri Lanka har beslutat att blockera flera sociala medier som en del i försöken att stoppa oroligheterna i landet. Attackerna mot muslimer har fortsatt trots undantagstillståndet.

En del av våldet har hetsats fram på sociala medier och i flera inlägg på Facebook har människor hotat med ytterligare våld mot muslimer, uppger regeringen. För att stävja hatet har man beslutat att blockera Facebook, Viber och Whatsapp i hela landet under tre dagar.

Natten mot onsdagen attackerades moskéer och affärsverksamheter tillhörande muslimer av buddhistiska gäng, enligt polisen. Sju människor har gripits efter flera händelser i Kandy-distriktet, där oroligheterna har varit som värst och där utegångsförbud råder, enligt polisen.

Oroligheter med religiösa och etniska förtecken har blossat upp mellan buddhister och muslimer i landet under de senaste veckorna, bland annat efter det att vissa buddhistiska grupper anklagat muslimer för att tvångsansluta människor till islam.

I upploppen som bröt ut i måndags förstördes en rad muslimska hem och dödades minst två personer. Oroligheterna utbröt efter det att en singalesisk man dödades av en folkmassa i förra veckan.

Buddhister utgör en majoritet av landets största folkgrupp singaleser, medan muslimer utgör omkring 10 procent av befolkningen.

About Sten

Check Also

Klart med nytt datum för globala klimatmötet

KlimatTT Det internationella klimattoppmötet ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu är ett …