Tre Kronor firar efter OS-guldet i Turin 2006. Det blir ett guld även i Pyeongchang, enligt Sports Illustrated. Arkivbild.

Sports Illustrated: 13 medaljer till Sverige

OSTT

SOK hoppas på åtta medaljer.

Det är alldeles för snålt, anser anrika idrottstidningen Sports Illustrated som tippar 13 svenska pallplatser i OS – däribland guld till Tre Kronor.

Charlotte Kalla, Sandra Näslund, Tre Kronor i ishockey och damernas sprintstafettduo. Där har ni de svenska OS-gulden i Pyeongchang om Sports Illustrated får rätt.

Det hör till OS-traditionerna att den amerikanska tidningen tippar medaljörerna och i det senaste numret har redaktionen gått igenom alla 102 grenarna som kommer att avgöras i Sydkorea i februari.

Tidningen tror på fyra guld, fem silver och tre brons till Sverige. Fem medaljer fler än Sveriges olympiska kommitté (SOK) satt som mål för spelen i Pyeongchang.

Det blir alltså en klang- och jubelturnering för Tre Kronor som tar Sveriges tredje OS-guld i ishockey efter seger i finalen mot OAR, de ryska spelarna som tävlar under neutral flagg i OS, om tipsen går in. Charlotte Kalla vinner skiathlon på längdåkningens första tävlingsdag och tar även silver på tremilen på OS sista dag.

Förutom guldet i sprintstafetten blir det silver för Stina Nilsson i sprint och i damstafetten samt brons i herrarnas stafett och sprintstafett.

Suveräna världscupledaren Sandra Näslund förväntas ta guld i skicross, Frida Hansdotter tar silver i slalom och så blir det silver för herrarna och brons för damerna i curling. 15-åriga freeskiingåkaren Jennie-Lee Burmansson håller för trycket och tar brons i slopestyle.

Sports Illustrated tror att Norge kommer att toppa medaljligan i OS. Tidningen förutspår hela 42 norska medaljer, varav 17 guld. Bland annat väntas skidskytten Johannes Thingnes Bø ta fyra guld och Johannes Høsflot Klæbo dominera längdåkningen. Norge har som mest tidigare tagit 26 medaljer i ett vinter-OS.

About Sten

Check Also

Sju till sjukhus efter dubbla olyckor på E4

OlyckaTT Två omfattande bilolyckor har under måndagen inträffat på E4 i närheten av Linköping. Sju …