Home / Samhälle / Celebriteter / Stjärnorna anländer till Oscarsgalan
Serena och Ludwig Göransson anländer till Oscarsgalan i Los Angeles. Ludwig Göransson har chans att vinna en Oscar för bästa filmmusik för ”Black panther”.

Stjärnorna anländer till Oscarsgalan

FilmTT

Kamerablixtarna går varma på röda mattan och spänningen stiger – filmstjärnorna har börjat anlända till Dolby Theatre i Los Angeles.

Snart börjar den 91:a Oscarsgalan.

Kan Lady Gaga snuva storfavoriten Glenn Close på en statyett för bästa kvinnliga huvudroll? Kommer Alfonso Cuarons ”Roma” bli den första Netflix-produktionen att utses till bästa film? Och blir det Rami Malek, Christian Bale eller rent av Bradley Cooper som prisas för bästa manliga huvudroll?

Frågorna är många men snart får vi svaren.

Tidigare under veckan har det både regnat – och snöat – i Los Angeles, enligt Variety. Men när de första gästerna började anlända på den röda mattan var det soligt i solskensstaten Kalifornien.

Själva galan inleds klockan två svensk tid, med livemusik från det brittiska rockbandet Queen. Originalmedlemmarna Brian May och Roger Taylor är på plats och sången sköts av den före detta ”American Idol”-deltagaren Adam Lambert.

Det blir ingen sedvanlig öppningsmonolog då Oscarsgalan i år står utan värd. Komikern Kevin Hart avsade sig uppdraget efter att ha kritiserats för flera år gamla homofobiska Twitterinlägg. I stället kommer fokus att ligga på de Hollywoodstjärnor som presenterar pristagarna.

Whoopi Goldberg, Jennifer Lopez, Charlize Theron, Brie Larson, Amandla Stenberg och Daniel Craig är några av skådespelarna som kommer att stå på scen.

Svenskchanserna är flera på årets Oscarsgala. Ludwig Göransson är nominerad för musiken till ”Black Panther” och maskören Göran Lundström för ”Gräns”. Dessutom har Glenn Close nominerats för huvudrollen i ”The wife”, regisserad av svenske Björn Runge.

About Sten

Check Also

Beslut om karantän för inresande till New York

USATT-Reuters Personer från virushärjade stater i USA ska från och med torsdag sitta två veckor …