Buddhistiska munkar i Sri Lanka är upprörda över att vissa landsmän utövar så kallad mooning nära heliga tempel. Arkivbild.

Rumpblottare gripna i Sri Lanka

Sri LankaTT

En hetskampanj för att blotta nakna rumpor, så kallad mooning, frodas på sociala medier i Sri Lanka. Tre unga män greps på onsdagen för dragit ned byxorna vid ett buddhistiskt tempel och lagt ut bilder på Facebook. Som bakgrundsmotiv hade de valt landets berömda klippa Sigiriya. Bilderna har orsakat en storm av klagomål från buddhistiska munkar.

Polisen kunde snabbt spåra upp männen som anklagas för att vanhelgat platsen. De kommer att åtalas för att ha brutit mot obscenitetslagarna som förbjuder liderligt beteende.

De misstänkta antas ha blivit inspirerade av Instagramkontot ”Cheeky exploits” (ungefär ”fräcka bravader” – och samtidigt en anspelning på rumpans skinkor) som har runt 290 000 följare. På kontot finns bilder på allsköns nakenhet från vackra platser jorden runt.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …