Home / Nyheter / Sport / Stockholms stad öppnar för OS
Vinter-OS i Stockholm 2026 är fortfarande möjligt. Arkivbild.

Stockholms stad öppnar för OS

OlympisktTT

I dag ska Sveriges ansökan om OS 2026 lämnas in.

Och i grevens tid låter det också som att de styrande politikerna i Stockholms stad öppnar dörren för ett svenskt OS-arrangemang.

I ett pressmeddelande skriver den grönblå majoriteten att man ställer sig välkomnande till att upplåta Stockholms arenor och offentliga rum för genomförande av deltävlingar i vinter-OS och Paralympics 2026.

”Sådana upplåtelser ska dock i sådant fall ske på kommersiella villkor och utan att belasta Stockholms skattebetalare”, skriver man.

De styrande i Stockholm säger visserligen att man inte kommer att avsätta några ekonomiska eller personella resurser, eller på annat sätt axla något formellt ansvar för värdskap eller för att arrangera sådana vinterspel, om de skulle komma att arrangeras i Sverige 2026.

Men det är heller inget som efterfrågas av den svenska OS-kampanjen om vinter-OS 2026.

Beskedet från den grönblå majoriteten följde kort efter att oppositionsborgarrådet i Stockholm, Karin Wanngård (S), gått ut och krävt ett tydligt besked i frågan.

”Vill man inte arrangera OS så ska man säga det. Frågan försvinner inte bara för att man undviker den. Det är hög tid för den politiska majoriteten i Stockholm att bekänna färg”, skrev Wanngård i ett pressmeddelande.

Karin Wanngård är positiv till OS och tycker att evenemanget skulle gynna bredd- och ungdomsidrotten och vara bra för näringslivet och ge en skjuts för stora investeringar i infrastruktur.

About Sten

Check Also

Rodgers på läktaren när Leicester vann

FotbollTT Bara timmen innan avspark presenterades Brendan Rodgers som ny Leicestertränare. Frågan är om bytet …