Mikrobryggerier i Göteborg är missnöjda med tjänstemännens beslut om tillåtna alkoholmängder vid provsmakningar. Arkivbild.

Göteborgs kommun backar om provsmakning av öl

Mat och dryckTT

Tjänstemännen i Göteborgs kommun drar tillbaka sitt kritiserade beslut om att begränsa alkoholmängden vid mikrobryggeriernas provsmakningstillfällen, skriver GT.

Vi drar tillbaka promemorian och kommer att fortsätta bereda ärendet. Vi hoppas hitta en lösning, säger Michael Ivarson, direktör på Social resursförvaltning, till tidningen.

Beslut som nu har dragits tillbaka innebar att alkoholmängden som fick serveras i samband med mikrobryggeriernas provsmakningar begränsades till en matsked alkohol per enhet, som Göteborgs-Posten rapporterade inledningsvis.

Omräknat i femprocentig öl handlade det om tolv centiliter, men i praktiken en mindre volym eftersom mikrobryggeriernas öl ofta har en högre alkoholhalt. Efter beslutet har bryggerierna sagt upp personal och ställt in provsmakningstillfällen.

Moderaterna, som styr kommunen tillsammans med C, L och KD, har kallat tjänstemännen och ölbryggarna till ett dialogmöte för att lösa problemet.

Visionen är att det ska finnas en öppen och bra dialog med näringslivet, säger Nina Miskovsky (M) till GP.

About Sten

Check Also

Storbrand härjar i flismassor i Tyresö

OlyckorTT Det brinner kraftigt i ett över 4 000 kvadratmeter stort område i Skrubba i Tyresö, …