Home / Nyheter / Inrikes / Kallt och soligt väder på väg
Trafiken leds av vid betalstationen på Lernacken efter att Öresundsbron stängt på tisdagskvällen på grund av stormbyar. Under kvällen öppnades bron igen, men med rekommendationen att inte köra vindkänsliga fordon över den.

Kallt och soligt väder på väg

VäderTT

Under natten har snö fallit över Götaland, vilket orsakat problem i trafiken och med strömavbrott. Dessutom fick hårda vindbyar Öresundsbron att stängas av. Det blev också bekymmer för Gotlandsfärjan, där vinden ledde till våldsamma rullningar och flera skadade, enligt SVT Öst.

På onsdagseftermiddagen och kvällen ligger lågtrycket kvar över de östra delarna av landet, vilket fått SMHI att utfärda en klass 1-varning för snöfall i Stockholms län.

Men under torsdagen drar lågtrycket vidare över Östersjön.

Då får vi mest uppehåll och ganska kallt i stora delar av landet. I norra Norrland kan temperaturen gå ner mot 25 minus under nätterna, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Även framåt helgen väntas det bli soligt och minusgrader på de flesta håll, även om temperaturen kan gå över nollan i Sydsverige.

Under lördag kväll drar nästa lågtryck in, från sydväst. Då blir det nederbörd, regn i Götaland och södra Svealand, och snö längre norrut, säger Hallberg.

SMHI har också utfärdat varningar på olika håll i landet för höga flöden.

About Sten

Check Also

Naken man körde full från badplats

BrottTT En överförfriskad man i 35-årsåldern bestämde sig på onsdagskvällen för att köra i väg …