Home / Utrikes / Europa / Suninen överraskande ledare i Svenska rallyt
Efter sex körda specialsträckor under fredagen leder finländaren Teemu Suninen Svenska rallyt. Han har aldrig tidigare vunnit ett WRC-rally.

Suninen överraskande ledare i Svenska rallyt

RallyTT

Det handlar om sekunder. Men efter sex körda specialsträckor leder finländaren Teemu Suninen Svenska rallyt. Han har aldrig tidigare vunnit ett WRC-rally.

Det känns bra att leda men frågan är vem som ligger först i slutet av rallyt, säger han.

Eftermiddagen bjöd på en andra runda på de tre specialsträckorna i Norge. Teemu Suninen tog sin andra sträckseger på den långa Svullrya-sträckan och tog då för första gången över ledningen i rallyt. Sedan följde andra körningen på Röjden där Suninen fortsatte att vara snabb och försvarade sin tätposition.

Inför den avslutande Torsbysträckan leder finländaren med 5,0 sekunder före landsmannen Jari-Matti Latvala. Förmiddagens starke man Ott Tänak, Estland, är trea, 13 sekunder efter.

För förhandsfavoriterna Sébastien Ogier och Thierry Neuville har det gått sämre. Belgiern Neuville ligger nästan en minut efter täten, medan fransmannen Ogier körde av på Svullrya och är borta ur sammandraget.

Sveriges Pontus Tidemand har hittat farten efter förmiddagens problem. Även om han inte krigar i toppen handlar det om tider drygt 10 sekunder efter täten, inte mer. Han ligger nu på tionde plats i sammandraget 1.25 efter täten. Han har 29,4 sekunder upp till nian Esapekka Lappi.

Jag har fortfarande lite problem med instyrningen. jag hoppas att det är något som de kan åtgärda inför morgondagen, säger Pontus Tidemand efter sjätte sträckan.

About Sten

Check Also

Så ersätts Johnson i regeringen

StorbritannienTT Att Boris Johnson intensivvårdas för covid-19 är omtumlande för det brittiska folket, som nyligen …