Home / Utrikes / Europa / Svåra diskussioner om e-sport i Norge
Svåra diskussioner om e-sport väntar i Norge. Arkivbild.

Svåra diskussioner om e-sport i Norge

E-sportTT-NTB

Norges idrottsförbund överväger ett samarbete med e-sporten i landet – men innan något beslut tas finns många frågetecken att räta ut.

Säg att en tioårig tjej skulle ta en guldmedalj i ”War Games II”… det här är svåra etiska diskussioner inom norsk idrott, och i Norge generellt, säger Norges idrottsförbunds ordförande Tom Tvedt.

Redan i april i år meddelade Norges idrottsförbund att man undersöker möjligheterna till att inleda ett samarbete med e-sport.

Vi söker information. Vi har sagt att vi ska få mer kunskap.

E-sporten är på kraftig frammarsch, så väl i Norge som i övriga Skandinavien. Totalt finns omkring 3,5 miljoner spelare i Norden, enligt NTB.

Det är lite som det var med skateboard, och som det var med snowboard, som diskuterades mycket i Norge. I dag är det helt naturligt att de är med (i idrottsförbundet). Och så tror jag att det blir med e-sport också, att det på ett eller annat sätt blir en del av norsk idrott framöver, säger Tvedt.

About Sten

Check Also

Vikande stöd för Johnson under pandemin

StorbritannienTT-Reuters Britternas tilltro till landets hantering av pandemin sjunker. Samtidigt minskar också förtroendet för regeringen, …