Den svenska filmen "Jimmie" kommer att visas som öppningsfilm på filmfestivalen i Rotterdam. Pressbild.

Svensk film öppnar i Rotterdam

FilmTT

Den svenska filmen ”Jimmie” får sin världspremiär den 24 januari då den inleder den internationella filmfestivalen i Rotterdam i Nederländerna.

”Jimmie” handlar om en svensk man och hans son som tvingas fly för livet sedan Sverige förvandlats till en diktatur. Bakom filmen står regissören Jesper Ganslandt (”Farväl Falkenberg”, ”Blondie”) som tillsammans med sin son Hunter Ganslandt spelar huvudrollerna.

”’Jimmie’ har varit både den svåraste och mest gränsöverskridande av de filmer jag jobbat med – så att Rotterdam, som är känt för att satsa på det som är nytt och banbrytande inom film, i år vill inleda med ’Jimmie’ är fantastiskt. Jag kan inte tänka mig en bättre plats att ha världspremiären”, säger Jesper Ganslandt i ett pressmeddelande.

Filmen, som nyligen fick ta emot pris på den internationella filmfestivalen i Haugesund i Norge, har svensk biopremiär i april.

Filmfestivalen i Rotterdam pågår 24 januari–4 februari.

About Sten

Check Also

Kvinna som kalkylerade månlandningen död

USATT-Reuters-AFP Den amerikanska matematikern Katherine Johnson, vars beräkningar bidrog till den allra första månlandningen, har …