Maja Dahlqvist i den sprintstafett som kördes tidigare i år i Dresden. Arkivbild.

Svensk seger – trots fall i sprintstafett

SkidorTT

Det blev svensk seger i damernas sprintstafett i skidor för Ida Ingemarsdotter och Maja Dahlqvist medan Evelina Settlin och Hanna Falk knep tredjeplatsen.

Trots dubbla svenska vurpor.

Både Maja Dahlqvist och Hanna Falk ramlade i sprintstafetten i Lahtis vilket innebar ett svårt utgångsläge för de båda svenska lagen.

Men efter två starka vändningar kunde förstalaget med Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter knipa segern, medan Evelina Settlin och Hanna Falk i andralaget ta tredjeplatsen.

För förstalaget var marginalen ner till Norges förstalag med Tiril Udnes Weng och Maiken Caspersen Falla 1,84 sekunder efter att Dahlqvist knäckt just Falla på upploppet.

Det var tufft idag och Norge var riktigt starka men vi hade en plan och vi är så glada, säger Ida Ingemarsdotter i SVT:s sändning efter segern.

För Ingemarsdotter var resultatet en liten revansch efter gårdagens petning från VM-sprinten, där den sista platsen gick till Hanna Falk.

Resultatet innebär att Sveriges framgångar i sprintstafett fortsätter efter dubbla segrar i världscupen i januari.

Det blev sånär en medalj även för herrarnas förstalag med Oskar Svensson och Calle Halfvarsson. Inför den sista sträckan ledde laget efter mycket stark åkning av Halfvarsson.

Oskar Svensson hade ett litet försprång ner till Norges Johannes Høsflot Klæbo. Men norrmannen blev för stark och kunde med marginal glida in som segrare före Norges andralag. För Halfvarsson och Svensson blev det till slut en femteplats medan Teodor Peterson och Viktor Thorn i sin tur lutade nia.

About Sten

Check Also

Italien tar steg mot nytt stödpaket

ItalienTT-AFP Italiens regering har godkänt ett stimulanspaket på totalt 25 miljarder euro för att få …