Svenskarnas parti marscherar med Gyllene gryning

Aktivister från Svenskarnas parti har skickats till Grekland för att visa sitt stöd för Gyllene gryning. Ett nazistiskt parti som nu stämplats som en brottslig organisation av de grekiska myndigheterna.

Gyllene gryning grundades 1985 och är ett högerextremt och nynazistiskt parti. Partiet grundades av Nikolaos Michaloliakos och han är fortfarande dess ordförande. Nikolaos Michaloliakos sitter i grekiskt förvar sedan han och hans organisation blivit misstänkta i att varit inblandade i politiska mord och i försvinnandet av 100 immigranter. Partiet valdes in i det grekiska parlamentet 2012 och fick 7 % av rösterna.

Företrädare för svenskarnas parti och företrädare för Danskernas Parti deltog i Gyllene Grynings demonstration i lördags skriver Expo.

Enligt Expo överlämnades ett brev från Svenskarnas partis partiledare Stefan Jacobsson där han uttryckte sin beundran för partiledaren Nikolaos Michaloliakos och bjöd in honom till Sverige.

Svenskarnas parti har tidigare utfört stödaktioner för det grekiska nazistpartiet. 2013 demonstrerade Svenskarnas partis medlemmar utanför den grekiska ambassaden för att protestera mot att ledare från Gyllene grynings arresterats.

Gonzalo Pena Rojas

Foto: SRY (bilden är från Svenskarnas Partis demonstration i Stockholm)

About Sten

Check Also

Salta böter för butiksstöld i Ulricehamn

BrottTT En stöld visade sig vara en dyrköpt historia för en man i Ulricehamn, rapporterar …