Home / Nyheter / Sport / Svenskorna till semifinal i Hammarbybacken
Anna Swenn-Larsson i aktion i Hammarbybacken.

Svenskorna till semifinal i Hammarbybacken

AlpintTT

Hon kom till Stockholms parallellslalomtävling med ett färskt VM-silver i slalom.

Och Anna Swenn-Larsson har följt upp det med att ta sig till semifinal i Hammarbybacken.

Där har hon fått sällskap av Frida Hansdotter

Swenn-Larsson har bara fått köra i Stockholmstävlingen en gång tidigare, i fjol, då hon åkte ut direkt i åttondelsfinal. Men i den senaste parallelltävlingen, i Oslo på nyårsdagen, kom hon fyra. Och nu har hon alltså tangerat den prestationen.

Först vann 27-åringen klart före italienskan Chiara Costazza i åttondelsfinal. I kvartsfinalen såg det ut att bli svårare, då hon var 18 hundradelar efter schweiziskan Wendy Holdener i det första åket.

Men Holdener åkte ut och Swenn-Larsson vann heatet.

I semifinalen blir det emellertid tufft för Swenn-Larsson. Där väntar nämligen dominanten Mikaela Shiffrin.

Även Frida Hansdotter är i semifinal. Först besegrade hon Kristin Lysdahl, Norge. Och sedan fick även Hansdotter vända på underläge från det första kvartsfinalheatet, mot Laurence St-Germain. Hansdotter ställs mot tyskan Christina Geiger i semifinal.

På herrsidan är André Myhrer ute efter revansch efter söndagens VM-slalom, där han blev 13:e. Och han tog sig vidare från den första omgången genom att besegra österrikaren Michael Matt – färsk VM-silvermedaljör i slalom.

Norske stjärnan Henrik Kristoffersen – färsk VM-guldmedaljör i storslalom – har aldrig haft någon större lycka i parallellslalom. Så inte den här gången heller.

Men till skillnad mot för två år sedan – då han kallade tävlingen för ”ett skämt” – var 24-åringen lite mer nedtonad.

Allt jag har lyckats med i min karriär har jag varit tvungen att träna mycket för att klara. När jag inte tränar på något blir jag inte bra på det. Jag har inte tränat så mycket på det här och då blir det dessvärre inte bra, sade Kristoffersen till SVT efter att ha åkt ut i åttondelsfinal mot landsmannen Sebastian Foss Solevåg.

Noterbart är att österrikiske stjärnan Marchel Hirscher säkrade sin sjätte totalseger i slalomcupen då han tog sig till kvartsfinal i Stockholm.

About Sten

Check Also

Rodgers på läktaren när Leicester vann

FotbollTT Bara timmen innan avspark presenterades Brendan Rodgers som ny Leicestertränare. Frågan är om bytet …