Christoffer Fagerström gjorde två mål i segern mot Ryssland. Arkivbild.

Sverige besegrade Ryssland i stormötet

BandyTT

Mycket talar för att det var en försmak på finalen som väntar.

Och den smakade gott för Sverige.

Skönt att komma bort hit och visa ryssarna att vi blir att räkna med till helgen, säger Martin Johansson till Bandypuls efter 6–3 mot Ryssland.

Sverige fick en fin start på gruppfinalen i Chabarovsk, när man snabbt tog kommandot med en 2–0-ledning i mötet med hemmanationen Ryssland. Daniel Berlins 1–0 var vackert, med ett skott rakt upp i ”fel” kryss för den ryske målvakten. Joakim Anderssons 2–0-mål var heller inget att skämmas för.

Jag försöker bara få till ett avslut, och det satt bra, säger Andersson till Bandypuls om sitt mål från snäv vinkel.

”De målen var viktiga”

Ryssland kom dock tillbaka, och pressade, stressade och reducerade. I inledningen av andra halvlek kvitterade också hemmalaget till 2–2.

Men Sverige skulle vakna igen – snabbt och rejält. Joakim Andersson gjorde sitt andra mål för dagen på kontring och återställde den svenska ledningen. När Sverige sedan fått spela med två man mer på isen kunde Martin Johansson göra 4–2 på hörna.

De målen var viktiga för oss, då kände vi att ryssarna var lite trötta och vi bara växte, säger förbundskapten Svenne Olsson.

Den känslan visade sig stämma. Kort efter 4–2-målet uttökade Christoffer Fagerström med ett elegant avslut från nära håll.

Fagerström verkade fått blodad tand, då han kort därefter gjorde 6–2 mot ett paralyserat ryskt försvar.

Stående ovationer

Även om Ryssland reducerade i slutminuterna så kändes matchen avgjord sedan tidigare. Hemmapubliken visade dock att de oavsett uppskattade bra bandy. Båda lagen fick stående ovationer efter slutsignalen.

Det var mäktigt. Det är sådant tryck här ibland att det är helt makalöst, säger Martin Johansson till Bandypuls.

Man blir nästan lite rörd, säger Svenne Olsson.

Segern innebär att Sverige, efter 9–1 mot Finland, 17–0 mot Norge och nu 6–3 mot Ryssland, gick obesegrat genom gruppspelet. Vilket också innebär att man slipper både Ryssland och Finland på vägen till finalen. I stället väntar Tyskland eller Ungern i kvartsfinal, följt av antingen Norge eller Kazakstan i semifinal.

About Sten

Check Also

Hårda strider i krutdurken Nagorno-Karabach

Armenien/AzerbajdzjanTT Intensiva strider rasar i utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 27 stridande armeniska separatister dödades av azeriska …