Home / Utrikes / Europa / Sverige till VM-final efter ny utklassning
Christoffer Edlund på väg att runda Kazakstans målvakt Vjatjeslav Gortjakov i bandy-VM:s semifinal, som Sverige vann med 20–1 i Vänersborg.

Sverige till VM-final efter ny utklassning

BandyTT

Sverige tog sig till final i bandy-VM på hemmaplan lika enkelt som förväntat. Semifinalen mot Kazakstan vanns med hela 20–1.

Nu väntar VM-final på lördagen mot Ryssland, där Sverige vill ha revansch för finalförlusten förra året.

Sverige gick till ledning med 3–0 innan tio minuter spelats, och därmed kändes VM-semifinalen avgjord. Att den offensivt duktige Rauan Issalijev inte fanns med i Kazakstans lag förstärkte känslan.

Efter 25 minuter var ställningen 6–0. Vid det laget var matchen som ett träningspass inför finalen för Sveriges del. Det stod 11–1 i paus.

Erik Pettersson gjorde fem mål. Christoffer Edlund och Christoffer Fagerström gjorde fyra vardera.

Kazakstan tog sig till semifinal trots tre storförluster i gruppspelet (1–22 mot Sverige). Det unga, orutinerade laget förtjänade dock sin semifinalplats efter en bra kvartsfinal mot Norge.

Men för bandyn som internationell sport är det inte lyckat att en VM-semifinal blir en förutsägbar utklassning.

Stora delar av läktarna i Vänersborgs VM-arena var glest besatta på fredagskvällen. Sveriges semifinal sågs av bara 1 033 åskådare, nästan 400 färre än semifinalen Ryssland–Finland.

About Sten

Check Also

Tysk minister bekräftar amerikanskt tullhot

EkonomiTT-AFP Den tyska försvarsministern Annegret Kramp-Karrenbauer bekräftar att USA hotat med att införa 25 procentiga …