Home / Nyheter / Sport / Sverige utslaget i kvartsfinal – igen
Det svenska laget är klart för kvartsfinal inför hemmapubliken.

Sverige utslaget i kvartsfinal – igen

AlpintTT

Åttondelsfinalen mot Kanada var enkelt avklarad, kvarten mot OS-mästaren Schweiz blev betydligt tuffare.

Till slut tog det, precis som på OS i fjol, stopp redan i kvartsfinalen för Sverige i den alpina lagtävlingen.

Det ville sig inte riktigt för Anna Swenn-Larsson, Frida Hansdotter, Mattias Hargin och André Myhrer, trots stora medaljförhoppningar inför hemmapubliken.

Rankningssystemet, som kritiserats av bland andra André Myhrer, gör att Sverige tidigt får svåra motståndare i de alpina lagtävlingarna trots de blågula slalomframgångarna i världscupen.

På OS i Pyeongchang tog den svenska medaljjakten tvärstopp mot Österrike i kvartsfinalen. På hemma-VM i Åre var det minst lika svåra Schweiz som väntade i kvarten.

Och precis som på OS tog det slut där för svensk del. Därmed bröts också den svenska sviten på fem raka VM-medaljer i lagtävlingen.

Sverige fick en på pappret relativt lätt första motståndare och vann också enkelt mot Kanada med 3–1. Men kvartsfinalen började illa direkt, när Anna Swenn-Larsson grenslade halvvägs ner i åket mot Wendy Holdener.

Det var en klar grensling, men det var så klart jättetråkigt. Jag tyckte att jag hade bra åkning i mig, så det var tråkigt, säger Swenn-Larsson till SVT.

Mattias Hargin lyckade visserligen utjämna direkt när hans motståndare Daniel Yule körde bort sig och Frida Hansdotter ordnade också en enkel seger mot Aline Danioth. Men Ramon Zenhäuserns åk och klara seger mot André Myhrer innebar att Sverige var utslaget.

I finalen möts Österrike och Schweiz, medan Italien och Tyskland gör upp om bronset.

About Sten

Check Also

Rodgers på läktaren när Leicester vann

FotbollTT Bara timmen innan avspark presenterades Brendan Rodgers som ny Leicestertränare. Frågan är om bytet …