Home / Nyheter / Sport / Sverige utslaget i kvartsfinal – igen
Sverige åkte ut i kvartsfinal i Åre.

Sverige utslaget i kvartsfinal – igen

AlpintTT

Kanada var enkelt avklarat, kvarten mot OS-mästaren Schweiz blev betydligt tuffare.

Till slut tog det, precis som på OS i fjol, stopp redan i kvartsfinal för Sverige i den alpina lagtävlingen.

Det är så klart surt, säger Frida Hansdotter till SVT.

Det ville sig inte riktigt för Anna Swenn-Larsson, Frida Hansdotter, Mattias Hargin och André Myhrer, trots stora medaljförhoppningar inför hemmapubliken.

Rankningssystemet, som kritiserats av bland andra André Myhrer, gör att Sverige tidigt får svåra motståndare i de alpina lagtävlingarna trots de blågula slalomframgångarna i världscupen.

I OS i Pyeongchang tog den svenska medaljjakten tvärstopp mot Österrike i kvartsfinalen. På hemma-VM i Åre var det minst lika svåra Schweiz som väntade i kvarten.

”Räckte inte”

Och precis som på OS tog det slut där för svensk del. Därmed bröts också den svenska sviten på fem raka VM-medaljer i lagtävlingen.

Det är så klart surt. Alla fyra levererar bra åkning. Vi möter ju Schweiz, en av de bästa, och vi levererade bra åkning men det räckte inte hela vägen, säger Frida Hansdotter till SVT.

Sverige fick en på pappret relativt lätt första motståndare och vann också enkelt mot Kanada med 3–1. Men kvartsfinalen började illa direkt, när Anna Swenn-Larsson grenslade halvvägs ner i åket mot Wendy Holdener.

Det var en klar grensling, men det var så klart jättetråkigt. Jag tyckte att jag hade bra åkning i mig, så det var tråkigt, säger Swenn-Larsson till SVT.

Chans till revansch

Mattias Hargin lyckade visserligen utjämna direkt när hans motståndare Daniel Yule körde bort sig och Frida Hansdotter ordnade också en enkel seger mot Aline Danioth. Men Ramon Zenhäuserns åk och klara seger mot André Myhrer innebar att Sverige var utslaget.

Frida Hansdotter hoppas på revansch senare i veckan, då storslalom och slalom väntar i VM-backarna i Åre.

Det var väldigt härligt att bara komma i tävling och känna att nu är det vår vecka, säger hon.

Härligt att få tävlingskänslan, men det är klar att man är besviken. Nu får jag två chanser till och får försöka knyta ihop säcken då.

I finalen möts Österrike och Schweiz, medan Italien och Tyskland gör upp om bronset.

About Sten

Check Also

Rodgers på läktaren när Leicester vann

FotbollTT Bara timmen innan avspark presenterades Brendan Rodgers som ny Leicestertränare. Frågan är om bytet …