André Myhrer i Hammarbybacken i Stockholm.

Swenn-Larsson trea – Myhrer mot ny andraplats

AlpintTT

Sverige hade tre åkare med i Stockholms parallellslalomtävling.

Anna Swenn-Larsson, Frida Hansdotter och André Myhrer kommer att ta två pallplatser och en fjärdeplats i Hammarbybacken – men ingen seger.

Swenn-Larsson besegrade Hansdotter i match om tredjeplatsen, och Myhrer lär bli tvåa efter att ha kört bort sig i det första finalåket.

Anna Swenn-Larsson, färsk VM-silvermedaljör i slalom, hade bara fått köra i Stockholmstävlingen en gång tidigare – i fjol, då hon åkte ut direkt i åttondelsfinal.

I år gick det desto bättre.

27-åringen slog ut italienskan Chiara Costazza i åttondelsfinal och schweiziskan Wendy Holdener i kvartsfinal, och vann sedan mot superstjärnan Mikaela Shiffrin med nio hundradelar i det första semifinalåket. Men i det andra var Shiffrin strået vassare och vann med ynka en hundradel.

I kampen om tredjeplatsen ställdes Swenn-Larsson mot Frida Hansdotter, som också slogs ut med liten marginal i semifinal. Efter att ha besegrat Kristin Lysdahl, Norge, och Laurence St-Germain, Kanada, förlorade Hansdotter mot tyskan Christina Geiger med fyra hundradelar.

I det första mötet svenskorna emellan körde Hansdotter bort sig, och Swenn-Larsson förvaltade försprånget fram till tredjaplatsen – hennes tredje pallplats i världscupen.

VM-drottningen Mikaela Shiffrin vann sedan, som väntat, finalen mot Geiger.

Illa ute

På herrsidan tog sig André Myhrer – ute efter revansch efter söndagens VM-slalom där han blev 13:e – alltså till final i Stockholm. Igen. För tredje gången.

Men för tredje gången ser Myhrer ut att få nöja sig med andraplatsen. Detta då han körde bort sig i det första finalmötet med schweizaren Ramon Zenhäusern – som besegrade Myhrer i förra årets final.

Myhrer har tagit sig dit genom att besegrad österrikaren Michael Matt – färsk VM-silvermedaljör i slalom – och sedan slogs italienaren Manfred Mölgg ut, och därefter österrikaren Marco Schwarz i semifinal.

”Inte bra”

Norske stjärnan Henrik Kristoffersen – färsk VM-guldmedaljör i storslalom – har aldrig haft någon större lycka i parallellslalom. Så inte den här gången heller.

Men till skillnad mot för två år sedan – då han kallade tävlingen för ”ett skämt” – var 24-åringen lite mer nedtonad.

Allt jag har lyckats med i min karriär har jag varit tvungen att träna mycket för att klara. När jag inte tränar på något blir jag inte bra på det. Jag har inte tränat så mycket på det här och då blir det dessvärre inte bra, sade Kristoffersen till SVT efter att ha åkt ut i åttondelsfinal mot landsmannen Sebastian Foss Solevåg.

Noterbart är att österrikiske stjärnan Marchel Hirscher säkrade sin sjätte totalseger i slalomcupen då han tog sig till kvartsfinal i Stockholm.

About Sten

Check Also

Strid om aboriginernas flagga väcker känslor

AustralienTT Vem har rätt att använda aboriginernas flagga i Australien? Flaggan är upphovsrättsskyddad och förbjuds …