Home / Utrikes / Asien / Tåg körde in i festivalfirare – minst 50 döda
Upprörda människor samlas efter tågolyckan, som inträffade i samband med en festival i närheten av staden Amritsar i norra Indien.

Tåg körde in i festivalfirare – minst 50 döda

IndienTT

Ett tåg plöjde in i en stor folkmassa Choura Bazar i närheten av staden Amritsar i norra Indien där en festival pågick. Minst 50 människor omkom.

Vi prioriterar nu att föra de skadade till sjukhus, sade polisen S S Srivastava kort efter olyckan.

Srivastava anger antalet omkomna till minst 50–60 personer, men tillägger att det exakta antalet ännu inte är känt, skriver flera medier. Tidigare hade delstatspolisen i Punjab uppgett att minst 50 människor dödats i olyckan.

Enligt uppgifter till tv-kanalen Times Now kan uppåt hundra personer ha hamnat under tåget, som på en film av händelsen passerar i hög fart och tycks fortsätta färden efter olyckan. Över 60 människor har skadats, enligt polisen.

Anhöriga ryckte in

Enligt vittnen förde många anhöriga och andra civila bort döda och skadade från platsen, eftersom räddningsinsatsen dröjde.

Många studenter hade samlats här och vi ser så många okända kroppar som ligger här omkring, och det finns inte ens tillräckligt med ljus, sade en person vid platsen till en lokal tv-kanal enligt nyhetsbyrån Reuters.

Indiens premiärminister Narendra Modi beskriver olyckan som hjärtskärande på Twitter.

”Mina djupaste kondoleanser till de familjer som förlorat sina kära, och jag ber för att de skadade kommer att återhämta sig snabbt”, skriver Modi och tillägger att han har bett myndigheter om omedelbart stöd i räddningsarbetet.

Välbesökt festival

Rahul Gandhi, ordförande i den indiska kongressen, bekräftar på Twitter att minst 50 människor har omkommit.

Enligt tidningen Times of India inträffade olyckan i samband med den välbesökta Dussehrafestivalen, där bland annat guden Ravan hyllades i en rit. Festivaldeltagarna ska inte ha sett eller hört det framrusande tåget eftersom de tittade på fyrverkerier som sköts upp, rapporterar BBC.

När människor upptäckte det framrusande tåget uppstod panik, enligt ett vittne som berättar att människor sprang åt alla håll innan folkmassan träffades av tåget.

Tåget var på väg mellan städerna Jalandhar och Amritsar.

About Sten

Check Also

Medier: Kina pressade Färöarna om mobilnät

EkonomiTT-Ritzau Färöarnas val av 5G-leverantör har fått världens blickar på sig. Danska medier hävdar att …