Home / Utrikes / Europa / Tågen kan rulla igen efter långt stopp
Tågstrulet i Skåne beror på en brand på stambanan mellan Malmö och Stockholm. Arkivbild.

Tågen kan rulla igen efter långt stopp

TrafikTT

Efter nära tre dygn med tågstrul är nu spåren återigen öppna mellan Höör och Hässleholm. Under natten mot måndag meddelade Trafikverket att tågen ska rulla enligt tidtabell.

Sedan i fredags har tusentals resenärer drabbats av kraftiga förseningar och inställda avgångar, lokalt i Skåne men också längs södra stambanan mellan Stockholm och Malmö.

Tidigare var prognosen att felet skulle vara avhjälpt vid 19-tiden på söndagskvällen men först vid 03-tiden under natten mot måndag meddelade Trafikverket att problemet var löst.

Felet var åtgärdat redan i går kväll, men man måste testköra först. Men nu har de släppt på ordentligt. Men vid den här tiden på natten går det inte så många tåg, säger Yasmin Boulechfar, vid Trafikverkets pressjour.

Enligt henne ska tågen gå som vanligt helt efter tidtabell, men vissa tåg kan vara inställda sedan tidigare.

Strulet började när ett fel uppstod i en kontaktledning mellan Höör och Hässleholm, som ledde till omfattande skador, vilket orsakade problem på stambanan mellan Malmö och Stockholm.

Trafikverket misstänker att det var fåglar som orsakade kortslutning i kontaktledningen, vilket i sin tur orsakade en brand.

Den brann av och ramlade ner på vår anläggning som fick skador, så det var mer än att bara byta en kontaktledning, sade Anna-Lena Bergström vid Trafikverkets pressjour på söndagen.

About Sten

Check Also

Sjuksköterska åtalas i stor narkotikahärva

BrottTT En sjuksköterska inom kriminalvården misstänks bland annat för att ha stulit narkotikaklassade läkemedel från …