Home / Nyheter / Inrikes / Tågproblemen fortsätter hela helgen
Resenärer får åka buss eller åka en bit med lokaltågen. Bilden från ett tidigare tågstopp i Malmö för några veckor sedan. Arkivbild.

Tågproblemen fortsätter hela helgen

TrafikTT

Ersättningsbuss, eller en omväg med lokaltåget. Tågtrasslet till och från Skåne fortsätter hela helgen, och tusentals resenärer berörs varje dag.

Den nedrivna kontaktledningen på stambanan mellan Höör och Hässleholm fortsätter att ställa till problem för tågresenärer på stambanan mellan Malmö och Stockholm hela helgen.

Christer Lundin på SJ:s pressjour berättar att ledningen väntas vara lagad igen först på söndag kväll klockan 19.

Vi har en del ersättningsbussar, men det är svårt att få fram tillräckligt med bussar. Därför har vi ett samarbete med Skånetrafiken, så resenärer får åka med deras tåg som tar en annan väg.

Detta innebär dock förseningar för resenärerna. Christer Lundin säger att omvägen tar cirka 20 minuter.

Resenärerna får information dels via sms, för dem som lämnat sitt telefonnummer, och via information på SJ:s hemsida, enligt Lundin.

Det finns också stationsvärdar ute på stationerna.

Utländska turister, som inte kan ta del av informationen i sms:en eller på webben, får lita på att stationsvärdarna berättar för dem hur de ska åka.

Under lördagen berörs 15 tåg, och ungefär lika många under söndagen. Det innebär att tusentals resenärer berörs, eftersom varje tåg tar fler än hundra passagerare.

Fåglar tros vara orsaken till att kontaktledningen började brinna på fredagen, rapporterar Sveriges Radio.

Vi tror oss veta att det är fåglar som har orsakat felet, säger Anna-Lena Bergström som är presskommunikatör på Trafikverket till Sveriges Radio.

About Sten

Check Also

Fängelse för sexövergepp mot två systrar

BrottTT En man i 60-årsåldern döms av Vänerborgs tingsrätt till fängelse i tre år och …