Home / Utrikes / Europa / Tänak utökar ledningen i Svenska rallyt
Den stora överraskningen på sträckan var finske Teemu Suninen som var snabbast på sträckan som klättrar till andra plats i totalen.

Tänak utökar ledningen i Svenska rallyt

RallyTT

Ott Tänak utökar ledningen efter dagens andra specialsträcka i Svenska rallyt. Men den stora överraskningen på sträckan var finske Teemu Suninen som var snabbast och klättrar till andra plats i totalen.

Ott Tänak behåller ledningen efter den långa Svullrya 1-sträckan i Norge. Tänak kommer in på andra plats på sträckan 1,1 sekunder efter Suninen. och 0,4 före trean Neuville.

En bra sträcka. Det är en lång rallyhelg men just nu känns allt bra, säger estländaren.

Men för Tideman fortsätter det tungt. Han förlorar ytterligare och kom i mål 23,9 sekunder efter Suninen. Motorn rusade efter målgång och han rullade vidare utan att kommentera körningen.

Vi får se vad vi kan göra åt det, säger teamet till TT.

Det är en sträcka till före service.

För Grönholm fortsatte eländet. Än en gång in i snödrivan, nu i sista kurvan för mållinjen. Publiken fick gripa in och knuffa bilen tillbaka in på vägen. Grönholm, med glatt humör, levererade en räcka med svordomar direkt efter målgång.

Totalt leder nu Ott Tänak 3,5 sekunder före den nya tvåan Teemu Suninen och 4,2 för Neuville. Ogier kommer in på sträckans sjundetid och faller i sammandraget till femte plats. Tidemand tappar en placering och ligger nu elva 48,6 sekunder efter täten.

Johan Kristoffersson snurrade på sträckan tappade 20,5 sekunder på nya ledaren Ole Christian Veiby i WRC2-klassen. Krostoffersson nu tre i klassen efter Veiby och Huttunen.

Fin sträcka, men jag snurrade, fick in snö och förlorade effekt. Jag tappade minst 30 sekunder, säger Johan Kristoffersson.

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …