Home / Utrikes / Australien / Tårfylld seger för Kvitova
Petra Kvitova i tårar när hon intervjuas av Jim Courier efter segern över Ashleigh Barty i Australian Open.

Tårfylld seger för Kvitova

TennisTT

Knivöverfallet kunde ha slutat extremt illa.

Petra Kvitova kämpade sig tillbaka och efter att ha tagit sig till semifinal i Australian Open-tennisen kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.

Det här hade jag aldrig kunnat föreställa mig, sade tjeckiskan efter 6–1, 6–4 i kvartsfinalen över hemmahoppet Ashleigh Barty.

Det är första gången sedan överfallet 2016 som den tvåfaldiga Wimbledonmästarinnan (2011 och 2014) är i semifinal i en grand slam-turnering.

Där väntar amerikanska skrällen Danielle Collins, rankad 35 i världen, som besegrade Anastasia Pavljutjenkova, Ryssland, med 2–6, 7–5, 6–1.

För åttondeseedade Kvitova var kvartsfinalvinsten så mycket mer än en seger.

Tårfylld stund

När hon intervjuades efteråt på banan i Rod Laver Arena av förre världsettan Jim Courier kunde hon inte hålla tårarna tillbaka.

Jag kunde inte ha föreställt mig att komma tillbaka till den här arenan igen och spela mot de bästa, det är stort, sade 28-åringen.

Det var i december 2016 som Kvitova överfölls i sitt hem i Tjeckien av en inbrottstjuv. Tjeckiskan slogs för sitt liv, klarade sig, men skadade rackethanden svårt och fick permanenta nervskador.

Men hon kämpade sig tillbaka, gjorde comeback i Franska mästerskapen i maj i fjol och har inlett 2019 strålande med seger i uppvärmningsturneringen i Sydney och är nu uppe i sammanlagt tio raka matchvinster.

”Otrolig upplevelse”

Danielle Collins, USA, har tagit alla med storm i Australien Open – inklusive sig själv. Hon följde upp skrällsegern över tyska världstvåan Angelique Kerber i fjärde omgången med att vända och vinna över 44-rankade Pavljutjenkova.

Det här har varit en otrolig upplevelse. Vid den här tiden i fjol spelade jag en challengerturnering i Newport Beach, men jag försöker verkligen ta in den här upplevelsen, sade 25-åringen från Florida enligt AFP.

Kvitova och Collins mötte varandra i stenhård match i Brisbane i början av året där tjeckiskan vann med 2–1 i set.

About Sten

Check Also

Skärpta regler efter nya fall i Victoria

AustralienTT-Reuters Den australiska delstaten Victoria återinför flera restriktioner med anledning av coronavirusets spridning. Beskedet kommer …