Home / Kultur / Konst kultur och nöje / Tävlingens yngsta gick direkt till final
Hanna Ferm & Liamoo framför bidraget "Hold You" under Melodifestivalen deltävling två i Malmö.

Tävlingens yngsta gick direkt till final

MelodifestivalenTT

Malou Prytz är den första artisten som går direkt till final i årets andra deltävling av Melodifestivalen.

Mot alla odds – de flesta bettingbolag tippade på att Malou Prytz skulle komma näst sist i deltävlingen – tog sig Malou Prytz till final i Melodifestivalen. I sin presentationsvideo berättade 15-åringen från småländska Ryd att hon alltid varit blyg, men när hon väl står på scenen händer någonting. Och det tycks tittarna ha hållit med om.

När publiken sagt sitt så var det fem artister som tävlade om två finalplatser samt två ytterligare platser i Andra chansen.

Andreas Johnson, Malou Prytz, Oscar Enestad, Jan Malmsjö, Vlad Reiser, Hanna Ferm & Liamoo och Margaret. I nämnd ordning gick de ut och tog scenen med så mycket storm de bara mäktade med. Men Oscar Enestad och 86-årige Jan Malmsjö fick tacka för sig redan i den första sållningen.

Sågade varandra

Den andra deltävlingen i Malmö arena inleddes med att programledarna Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor drog en sketch där de två sistnämnda blev kvar på vägarna på grund av motorstopp. I stället drog tjejerna i gång en rap-battle själva i arenan, där de både hånade och sågade varandra.

En äkta artist leder inte ”Så ska det låta”, sjöng Marika Carlsson riktat till sin kollega Sarah Dawn Finer.

I slutet av röstningen återkom de till sina kära programledarkollegor, som fortfarande tampades med husbilen som stod still i kylan.

Ja ja, vi ska bara sätta dit en sista regel, sen är vi good to go, sade Kodjo via videochatt.

Regel, ni håller väl inte på att renovera ett hus? frågade Sarah Dawn Finer.

Så killarna var aldrig med och ledde showen i kväll. En inte alldeles dålig gissning är att de finns med på ett större hörn nästa gång.

Inför deltävlingen har Hanna Ferm & Liamoo varit förhandsfavoriter. I Melodifestivalsklubbens undersökning vill hela 40 procent av publiken se de tidigare ”Idol”-deltagarna i final.

Det här är något som vi väntat på så himla länge, sade Hanna Ferm när hon och Liamoo filmades bara några sekunder innan de klev upp på scen och levererade sin duett.

Paret har samtidigt tampats med en scenografi där svepande plaststycken hotar att hamna i vägen för framträdandet.

Debutant i kväll

En av kvällens debutanter, Vlad Reiser, hade inför genrepet aldrig någonsin sjungit för publik. Om Malmöpubliken får bestämma går han till Andra chansen.

Tack så jättemycket Malmö, tack Sverige för att jag får uppträda för första gången på den här scenen! ropade Vlad när han genomfört sitt bidrag.

Inför var han mer osäker och trodde antingen att han skulle bli jätterädd och glömma allt eller ta energi från publiken och leverera storslaget.

About Sten

Check Also

Donald Trump flaggad av Twitter – igen

USATT För andra gången inom en vecka har inlägg från USA:s president Donald Trump flaggats …