Terrorgrupp angrep somalisk militärbas

SomaliaTT-Reuters

Medlemmar ur den al-Qaida-anknutna terrorgruppen al-Shabaab har stormat en armébas nära Somalias huvudstad Mogadishu. Gruppen plundrade förläggningen på vapen och försvann sedan därifrån, uppger militärkällor.

Angreppet inleddes med att en självmordsbombare körde in en bil lastad med sprängmedel in i basen, sex mil sydväst om Mogadishu, sent på eftermiddagen lokal tid. Explosionen följdes av skottlossning, och vittnen berättar att krigare från terrorgruppen sedan sågs lämna basen i fordon fullastade med ammunition.

En arméofficer uppger att soldater dödats i attacken, men ville inte ge närmare detaljer. Armén fick förstärkning och ska nu ha återtagit kontrollen över basen. En talesperson för al-Shabaab uppger att de dödat 23 regeringssoldater under angreppet, och även kommit över militärfordon och vapen.

al-Shabaab drevs ut ur Mogadishu av regeringsstyrkor understödda av fredsbevarande styrkor 2011. Men rörelsen fortsätter utföra väpnade attacker och terrordåd, både på landsbygden och i huvudstaden.

About Sten

Check Also

Iransk diplomat inför rätta i Belgien

BelgienTT-Reuters Fyra iranska medborgare – däribland en diplomat – ställs under fredagen inför rätta i …