Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Terrorstämplade grekiska anarkister gripna

Terrorstämplade grekiska anarkister gripna

GreklandTT-AFP

Grekisk polis har gripit två män och en kvinna som misstänks tillhöra den terrorstämplade anarkiströrelsen Revolutionär kamp. Vid tillslaget mot 13 fastigheter i huvudstaden Aten i fredags beslagtogs fem automatvapen, granater och dynamit.

Enligt grekiska myndigheter har ett av vapnen använts i ett rån mot ett vadslagningskontor. Ett annat av vapnen ska ha använts i skjutningar mot socialdemokratiska Pasoks partikontor liksom mot den mexikanska ambassaden i Aten 2016. Gruppen tog även på sig en granatattack mot den franska ambassaden samma år.

Ingen dödades i dåden.

Låt mig understryka vår beslutsamhet att oåterkalleligt och slutgiltigt sätta punkt för problemen med inhemsk terrorism, säger premiärminister Kyriakos Mitsotakis om gripandena.

En efterlyst 46-årig man befinner sig fortfarande på fri fot.

Revolutionär kamp, som första gången omtalades 2003, har beskrivits som Greklands farligaste vänsterextrema grupp och finns med på EU:s terroristlista.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …