En tidigare chef för Danske Banks estniska verksamhet har försvunnit i Tallinn. Polisen misstänker att det inte har skett frivilligt. Arkivbild.

Tidigare Danske Bank–chef försvunnen

EkonomiTT

Den tidigare chefen för Danske Banks estniska verksamhet är försvunnen. Polisen misstänker att hans liv är i fara, rapporterar Bloomberg.

Den 56-årige Aivar Rehe, som var chef för Danske Banks estniska filial 2006–2015, lämnade hemmet i utkanten av Tallinn vid 10-tiden på måndagsmorgonen i joggingkläder, utan mobil, enligt polisen.

Sökandet har fokuserats vid ett område kring den före detta bankchefens hem. Polisen, som bett allmänheten om hjälp i sökandet, har även kontrollerat ett antal tips om att Rehe synts till i andra delar av Tallinn. Det har inte gett några resultat.

Danske Banks estniska verksamhet står i centrum för den gigantiska penningtvättshärva som briserade som en bomb i fjol och utreds av myndigheter i flera länder.

Rehe har tagit på sig ansvaret för det som skedde i banken där han var chef, men har sagt att han inte känt till att penningtvätt förekommit och det är inte känt att han är misstänkt för något brott, skriver Bloomberg.

About Sten

Check Also

Naken man körde full från badplats

BrottTT En överförfriskad man i 35-årsåldern bestämde sig på onsdagskvällen för att köra i väg …