Home / Integration / Flykting / Tillsammans Cup bjuder in till folkfest för mångfald

Tillsammans Cup bjuder in till folkfest för mångfald

För tredje året i rad slår Tillsammans Cup upp portarna till Enskede IP den 6e juni för en gratis folkfest och fotbollsfestival där nyanlända och etablerade ungdomar möts på planen. Det blir också livemusik från Parham, Norlie & KKV, Lilla Namo och Janice, och aktiviteter för alla åldrar.

Det som började som en fotbollsturnering för integration har växt till en nationell offensiv för mångfald. Tillsammans Cup-modellen har spridit sig snabbt och kommer i år arrangeras på 18 platser, från Skåne till Norrland, som en hyllning till mångfald på nationaldagen.

Syftet med initiativet är att erbjuda ett nationaldagsfirande för alla, där sport och musik förenar människor oavsett deras bakgrund. Kärnan i Tillsammans Cup är den fotbollsturnering där ungdomar som nyligen kommit till Sverige och de som bott här länge blandas i olika lag för en heldags vänskapsturnering.  

– Vi vill ge nyanlända ungdomar ett hejdundrande välkomnande och nya kompisar. Det var så vi kom på idén om att skapa en fotbollscup för integration och ett nationaldagsfirande som hyllar mångfald och vänskap, säger Marica Määttä. En dag för alla, grundare till Tillsammans Cup.

Tillsammans Cup är gratis för alla besökare. Utöver fotboll fylls dagen av livemusik från välkända artister som Parham och Lilla Namo. På plats finns aktiviteter, som friidrott, skate, boxning och hoppborg.

– Vårt mål är att fylla varje gräsplätt i Sverige och fira nationaldagen som den borde firas, med kärlek och gemenskap, säger Erik Englund som är grundare till cupen.

Här kan du se var i Sverige Tillsammans Cup spelas på nationaldagen. 

About ville

Check Also

Skärmflygare störtat – man till sjukhus

OlyckorTT En skärmflygare har störtat utanför Tenhult, sydost om Jönköping. Vi fick in larmet från …