Home / New / Utforska / Topp 5 platser i Jordanien

Topp 5 platser i Jordanien

Jordanien är landet med massor att erbjuda, allt från landskap och historia till äventyr och mat. Här listar vi fem platser som man inte vill missa i Jordanien.

Foto: Yuliya Kosolapova
Aqaba i Jordanien.

Aqaba

Här finns landets enda hamn, hit kommer många för att uppleva dykningen och stränderna. Staden gränsar till Israel och har en gränsövergång som används ofta av turister. Söder om staden går även en gränsövergång till Saudiarabien. Är man ute efter sol och bad ska man komma hit.

Foto: Yuliya Kosolapova
Wadi Rum

Wadi Rum

Här finns landskapet som präglas av den röda ökensanden. Med dess gigantiska klippor som skjuter sig genom sanden lockar öknen människor från hela världen. I Wadi Rum finns även ett köpcentrum där man kan boka olika guidade turer. Är man ute efter äventyr ska man komma hit.

Foto: Avi Naim
Döda havet

Döda havet

Döda havet är känt för att vara en av världens mest salthaltiga sjöar och stranden vid döda havet är jordens lägsta plats. I vattnet är salthalten så hög att en människa utan problem kan flyta på dess yta. Att bada i döda havet är en upplevelse man inte vill missa.

Wadi Al-Mujib

Wadi Al-Mujib är en vacker turkosfärgad flod som ligger mellan sandfärgade berg. I området finns det gott om guidade turer, du kan gå i floden och klättra på klipporna. Rolig och spännande äventyr samtidigt är det bra träning för kroppen.

Dana Nature Reserve

Dana Nature Reserve är Jordaniens största naturreservat, hem till bland annat vråkar och örnar. Med den vackra landskapet och djurlivet som finns där lockas turister från hela världen.

About Nahritha Al-Khameesi