Polis, hemvärn och frivilliga söker efter den försvunne tolvåringen i Falkenberg.

Tredje dygnet – tusentals söker vidare

FörsvinnandeTT

Det har snart gått tre dygn sedan den tolvårige pojken senast sågs i Falkenberg och under fredagen fortsätter sökandet med oförändrad styrka. Runt 3 000 frivilliga har anslutit sig till Missing People för att hjälpa till att hitta pojken.

Vi har gott hopp om att hitta honom vid liv, säger Jörgen Olsson vid Missing People.

Sökandet efter pojken har fortsatt under natten, men polisen har i nuläget inga nya uppgifter att gå ut med.

Vi jobbar på noggrant och systematiskt. Vi har en omfattande och stor resurs på plats med hundar, hästar och flyg. Tillsammans med andra inblandade så hjälps vi åt och vi har resurser från olika håll, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen, till TT på fredagsmorgonen.

Sökandet i ån i Falkenberg fortsätter även under fredagen. Under torsdagen beordrade polisen att sänka flödet från vattenverket.

Vi har bett om att man ska hålla tillbaka vattenflödet för att underlätta vårt arbete, säger Ulla Brehm.

Många frivilliga

Den försvunne pojken, som har Downs syndrom, gick ut med hunden under tisdagen men kom inte tillbaka hem. Polisen utreder fortsatt pojkens försvinnande som ett misstänkt människorov, men säger samtidigt att ingenting tyder på att något brott begåtts.

Även Missing People har under natten fortsatt sökandet efter pojken och man räknar med att uppemot 3 000 frivilliga har anslutit sig för att hjälpa till i letandet. Man har fortsatt gott hopp om att hitta honom vid liv.

Det finns inget som talar emot det. Vi vet av erfarenhet att små barn kan klara sig rätt länge, säger Jörgen Olsson, presstalesperson för Missing People.

Nya områden

Under förmiddagen kommer Missing People att återuppta sökandet.

Vi har fått nya områden av polisen som vi ska söka på i dag, men det gäller fortfarande Falkenberg med omnejd, säger Jörgen Olsson.

Den som vet var pojken är eller har andra uppgifter uppmanas att höra av sig till polisen. Han var klädd i en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflex vid försvinnandet. Han har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad.

About Sten

Check Also

Man skjuten av polis i Grums

BrottTT En man har skjutits av polis i Grums i Värmland natten till tisdagen. Skadeläget …