Sanne Troelsgaard avgjorde för andra året i rad Svenska cupen-finalen för sitt Rosengård mot Linköping. Danskan satte finalens enda mål och ordnade Malmöklubbens tredje raka cuptitel.

Troelsgaard: ”Trivs med att spela cupfinaler”

FotbollTT

För andra året i rad klev Sanne Troelsgaard fram för sitt Rosengård.

Danskan såg till att Malmöklubben för tredje gången i följd fick lyfta Susanne Erlandssons pokal.

Jag trivs med att spela cupfinaler, säger 29-åringen efter 1–0-vinsten mot Linköping.

Efter Svenska cupen-finalen på ett solbadande Malmö IP firade danskan Sanne Troelsgaard Rosengårds tredje raka cuptitel med sin familj från Koldingtrakten på Jylland.

Det är en bra känsla för mig att de var här i dag till en så viktig match. De har tre-fyra timmar hem, men det är lugnt när det är en cupfinal, säger danskan och ler.

Förra året gjorde hon matchens enda mål på Linköping arena. Nu gjorde Troelsgaard detsamma hemma i Malmö. I den 62:a minuten nickade hon in segermålet på en hörna inför 1 157 åskådare.

Jag tänkte att nu ska jag fan i mig göra mål. Nu har jag haft så många chanser. Lyckligtvis träffar jag den perfekt, säger Troelsgaard om målet.

”Gillar stora matcher”

Danskan lyfter fram kollektivet som nyckeln till seger.

Jag gillar att spela stora matcher och inte minst finaler, men i dag ska hela laget ha beröm. Det är laget och alla människor runt laget som förtjänar den här cupsegern.

Rosengård och Linköping har tagit hem de fem senaste SM-gulden och i Svenska cupen har dominansen varit lika stor. Klubbarna har mötts i de fem senaste finalerna, men den här gången var Rosengårdssegern odiskutabel.

Hemmalaget hade en boll dansande på mållinjen (Caroline Seger), ett dundrande skott i underkant av ribban (Troelsgaard) och en frispark i stolpen (Anja Mittag) – plus ett överlägset bollinnehav och 13–1 i hörnor.

Jag tycker att vi har haft en jättebra träningsvecka och vi visste att vi skulle vara redo från början. Och jag tycker att vi sätter oss i ett bra läge från början, säger Troelsgaard.

Ledig måndag?

Å andra sidan levde finalen resultatmässigt fram till slutsignalen.

Men jag tycker att vi har någorlunda koll på vad de (Linköping) gör i slutet av matchen, säger 29-åringen.

Nu räknar hon med att Rosengårdstränaren Jonas Eidevall ger de färska cupmästarna ledigt från träningen på måndag.

Vi ska äta lite på kvällen och kanske ska vi ha en öl eller två. Jag tror att Jonas ger oss ledigt, säger Sanne Troelsgaard med ett leende.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …