Home / Ekonomi / Trump och Putin överens om oljesamtal
Rysslands Vladimir Putin och USA:s Donald Trump har talat i telefon om oljepriset. Arkivbild från G20-mötet i Japan i juni förra året.

Trump och Putin överens om oljesamtal

USA/RysslandTT-AFP-Reuters

USA:s och Rysslands presidenter har talat i telefon och kommit överens om att trappa upp diskussioner om det sjunkande oljepriset.

Donald Trump och Vladimir Putin ”utbytte åsikter” om läget på den globala oljemarknaden, enligt ett uttalande från Kreml.

”Man enades om att det ska ske rysk-amerikanska samtal om detta genom energiministrarna”, lyder uttalandet.

Bakom oljeprisets rekordfall de senaste veckorna finns ett priskrig mellan Ryssland och Saudiarabien. Saudiarabien trappar upp det genom att öka sin oljeexport ytterligare från och med maj, till 10,6 miljoner tunnor om dagen.

Inför samtalet med Putin sade Trump i en intervju med Fox News att Ryssland och Saudiarabien ”strider som galna” om hur många tunnor de vill släppa ifrån sig och öppnade för att få till en prishöjning. Det nuvarande priset täcker inte många amerikanska oljebolags produktionskostnader.

Inför samtalet sade Trump också att han förväntade sig att Putin skulle ta upp USA:s sanktioner mot USA. Det är oklart om så skedde.

About Sten

Check Also

A-kasseregler kan leda till brist på brandmän

DeltidsbrandmänTT Många deltidsbrandmän säger upp sig på för att inte gå miste om a-kassa. Läget …