Honduranske migranten Jose Macy bär sin fyraårige syskonson Yair Perez på väg mot USA.

Trump varnar eventuella stenkastare

CentralamerikaTT

Migranter som får för sig att kasta sten mot militärer som vaktar USA:s gräns mot Mexiko riskerar att skjutas, varnar USA:s president Donald Trump.

Vi kommer inte att acceptera det. Om de vill kasta sten på våra soldater, så kommer våra soldater att slå tillbaka, säger presidenten enligt nyhetsbyrån AFP.

Donald Trump hävdade att de migranter som vandrar på väg mot USA genom centralamerikanska länder illvilligt kastat sten mot mexikansk militär och polis. Om de skulle göra det mot USA:s militär har Trump sagt att soldaterna ska betrakta stenarna som skjutvapen och agera därefter.

För det är ingen större skillnad när du träffas i ansiktet av en sten, säger Trump enligt CNN.

Omkring 2 000 migranter har börjat vandra norrut från El Salvador, de senaste i raden av tusentals människor från Centralamerika som försöker nå USA via Mexiko. Många av dem lämnar sina hemländer för att fly undan fattigdom och våld.

Donald Trump sade tidigare i veckan att uppåt 15 000 soldater kan komma att skickas till gränsen mot Mexiko för att stoppa migranterna från att ta sig in i USA.

Det är en farlig grupp människor, sade Trump.

Rättad: I en tidigare version av texten fanns ett felaktigt återgivet citat i rubriken.

About Sten

Check Also

EU-länder dumpar undermåliga bilar i Afrika

KlimatTT EU, Japan och USA exporterar årligen miljontals gamla, trafikfarliga och utsläppstunga bilar till utvecklingsländer …