Home / Utrikes / Europa / Trumps fjärde fredsprisnominering
En grupp republikanska kongressledamöter har nominerat Donald Trump till Nobels fredspris.

Trumps fjärde fredsprisnominering

USATT

En grupp republikanska kongressledamöter har nominerat USA:s president Donald Trump till Nobels fredspris, rapporterar amerikanska medier. De anser att Trump förtjänar priset för sitt arbete med att föra Nord- och Sydkorea samman.

I nomineringsbrevet skriver de att Trumps ”hårda politik” och sanktioner mot Nordkorea har fått landet att komma till förhandlingsbordet.

Det här är fjärde året i rad som Donald Trump har nominerats till Nobels fredspris.

Till 2018 års fredspris finns 330 kandidater, varav 114 är organisationer. Som flest har 376 personer och organisationer nominerats till priset, det var 2016.

Tidsfristen för att lämna in en nominering till den norska Nobelkommitté som utser pristagaren är den 31 januari. De nomineringar som kommer in efter det brukar flyttas till efterföljande års bedömning. Det är alltså för 2019 års pris som Trump nu har nominerats.

Förra året tilldelades Internationella kampanjen för att avskaffa kärnvapen, Ican, fredspriset. 2009 mottog Trumps föregångare på presidentposten, Barack Obama priset.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …