Home / Utrikes / Europa / Tunga tidsfrågor om brexit
Yvette Cooper var bostads- och arbetsmarknadsminister i Labour-regeringarna på 00-talet och samlar nu stöd för att förlänga Storbritanniens förhandlingstid om utträdet ur EU. Arkivbild.

Tunga tidsfrågor om brexit

BrexitBryssel, TT:s korrespondent

Tidsfrågorna blir allt mer centrala i kampen om vad som ska hända med Storbritanniens utträde ur EU.

I London samlar oppositionsledamoten Yvette Cooper stöd för att kräva att regeringen ber EU om mer förhandlingstid om inget utträdelseavtal fått godkänt senast i slutet av februari. Cooper har inledningsvis talat om en förlängning till årsskiftet, men kan komma att ändra datum efter påtryckningar inom partiet.

30 juni är det enda realistiska datumet. Då undviker vi problemet med EU-valet, säger en annan Labour-ledamot anonymt till nättidningen Huffington Post.

Den 1 juli inleds arbetet i det EU-parlament som ska väljas i maj, utan brittiska ledamöter.

Från Bryssel upprepas samtidigt att en tidsgräns inte kan sättas på utträdelseavtalets omtvistade nödlösning kring gränsen mellan Irland och Nordirland.

Vi måste hålla kvar trovärdigheten i den här garantin. Den kan inte tidsbegränsas, fastslår EU:s chefsförhandlare Michel Barnier i en intervju med tysk radio, rapporterar Reuters.

About Sten

Check Also

Topptaliban meddelade rymning på Twitter

PakistanTT-Reuters En högt uppsatt taliban har rymt från ett högsäkerhetsfängelse i Pakistan. Men säkerhetsanalytiker spekulerar …