Turkiet hotar med militär offensiv om inte syriska trupper drar sig bort från områden kring turkiska militära posteringar i Idlibregionen. På bilden syns syrier som samarbetar med Turkiet i frontlinjestriderna i Idlib.

Turkiet hotar syriska armén om riktad insats

SyrienTT-Reuters

Turkiet hotar med militär offensiv i Syrien för att återta kontrollen av områden kring turkiska militära posteringar i Idlibregionen som hamnat bakom den syriska arméns frontlinje.

President Recep Tayyip Erdogan gav på onsdagen en tidsfrist till månadsskiftet för syrisk militär att retirera från de tolv turkiska militäranläggningarna.

Vi planerar att frita våra observationsposteringar från de syriska regeringstrupper som omringar dessa på ett sätt eller annat, säger Erdogan i ett tal till parlamentsledamöter.

Posteringarna utplaceras i Idlibregionen som en del i en överenskommelse 2017 mellan Turkiet, Ryssland och Iran. Den senaste tidens syriska offensiv, med ryskt stöd, har inneburit att de turkiska anläggningarna är omringade och ligger djupt in i territorium som behärskas av Damaskus.

About Sten

Check Also

Belarus släpper 1 000 som gripits i protester

BelarusTT-AFP-Reuters Belarus uppger att man släppt 1 000 personer som fängslats i samband med protesterna mot …