Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Syskonpar bortfört – en gripen
Två män som är misstänkta för människorov har anhållits i sin frånvaro, uppger Robert Loeffel, informatör vid polisen. Arkivbild.

Syskonpar bortfört – en gripen

BrottTT

En anhörig till de barn som är utsatta för misstänkt människorov i Småland har gripits. Han sökte själv upp en polisstation i södra Sverige efter att ha insett att polisen letade efter honom, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Barnen är fortfarande inte hittade och ytterligare en man som misstänks ha varit delaktig när de fördes bort är på fri fot.

De bortförda barnen är ett syskonpar som går på en skola i Emmaboda kommun.

”Vi ser detta som en isolerad händelse för detta syskonpar”, säger kommunens bildningschef Lennart O Werner i ett pressmeddelande.

För tidningen Barometern bekräftar han att händelsen inträffade när barnen i går eftermiddag var på väg från skolan till en busshållplats och att andra skolbarn blivit vittnen till bortförandet.

En stor polisaktion har pågått sedan dess, men barnen har inte hittats, säger Robert Loeffel, informatör vid polisen. Han understryker att de misstänkta haft ett klart och tydligt syfte att få med sig just de här två barnen.

Det är ingen som helst fara för andra barn i området, säger han till TT.

About Sten

Check Also

Politiker JO-anmäld av 16-årings advokat

BrottTT Advokaten för den 16-årige pojke som misstänks för mord på en hemlös man i …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.