Två svenska målskyttar för Toronto

IshockeyTT

Toronto besegrade Montreal på bortaplan i NHL-ishockeyn med 4–3. Andreas Johnsson gjorde mål för tredje matchen i rad och William Nylander tog laget till förlängning.

Frölundasonen Andreas Johnsson har fått fart på skridskorna och precision i klubban den senaste tiden. Bara den här veckan har han gjort fyra mål, efter att ha nätat två gånger i matchen mot Anaheim, ett mot Ottawa och nu mot Montreal. Nu inledde han Torontos målskytte i första perioden.

Ett par minuter senare var Pär Lindholm inblandad i förarbetet till Nikita Zajtsevs mål som tog upp Toronto till en 2–1-ledning. Men lyckan blev kortvarig, Montreal både kvitterade och gick upp i ledning i tredje perioden.

Då slog William Nylander till med säsongens tredje mål med ett handledsskott strax under målvaktens plockhandske, och ställningen 3–3 höll sig under ordinarie matchtid.

I förlängningen lade Toronto även beslag på den eftertraktade extrapoängen via John Tavares, och Toronto ligger bra till för att få spela Stanley Cup i vår.

About Sten

Check Also

Beslut om karantän för inresande till New York

USATT-Reuters Personer från virushärjade stater i USA ska från och med torsdag sitta två veckor …