Home / Utrikes / Europa / Polisen: Barnen räddades av att de är små
En dubbeldäckarbuss har kört in i bro strax utanför Linköping.

Polisen: Barnen räddades av att de är små

OlyckaTT

Två personer skadades lindrigt efter att en dubbeldäckarbuss med förskolebarn kört in i en viadukt i Linköping.

Ett 60-tal människor fanns ombord på skolbussen, men inga barn skadades.

Min spontana tanke är att de räddas för att de är så små som de är, säger polisen på en presskonferens om olyckan, rapporterar Corren.

Åtta vuxna och 51 barn befann sig på bussen när olyckan inträffade. Av dem har två vuxna personer transporterats till sjukhus med ambulans, men skadorna bedöms som lindriga enligt region Östergötland. Även barnen fördes till sjukhus för en bedömning, men de har nu fått lämna sjukhuset.

Föraren är chockad

Både bussen och föraren tillhörde Stångåbuss. Företagets vd, Hans Bäck, säger till SVT Öst att de tror att olyckan beror på den mänskliga faktorn.

Ja, rent tekniskt sett så har man väl inte kunnat konstatera något fel på bussen och den vägen är ingen som vi normalt åker så jag menar väl att det är den mänskliga faktorn, säger Hans Bäck.

Företaget går igenom vad de har gjort så att de inte missar något i ledningsgruppen.

Med facit i hand så är det viktigaste att det gick så bra som det gick, det kan man väl i efterhand vara lycklig över, säger Hans Bäck.

Till P4 Östergötland säger han att fordonet har testas och att föraren har gjort ett utandningsprov.

Föraren får lite krishjälp för närvarande. Det har även hållits förhör av polisen. Han är ju mer eller mindre i chocktillstånd.

Liknande olyckor tidigare

Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, men brottsrubriceringen kan komma att ändras.

Det är för att kartlägga vad som egentligen har inträffat. Vi gör intervjuer med de inblandade och vittnen, men kollar också på faktorer som väderläget, säger Fredrik Kliman, polisens kommunikatör till TT.

Det har inträffat liknande olyckor tidigare vid just den bron, med fordon som är för höga för att passera, men det är ovanligt att en buss med personer ombord är inblandade, enligt Fredrik Kliman.

About Sten

Check Also

”The jinx”-miljonär i rätten

TvTT-Reuters Är bevisen tillräckliga för en mordrättegång mot den 75-årige amerikanske multimiljonären Robert Durst? Den …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.