En kvinna fördes till sjukhus på torsdagskvällen efter att tumult uppstått i samband med en biljettkontroll i Stockholms tunnelbana. Arkivbild.

Två vakter stängs av efter tunnelbanebråk

BrottTT

En kvinna skadades på torsdagskvällen i samband med en biljettkontroll i Stockholms tunnelbana, skriver polisen.

Nu har två vakter stängts av, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) till Dagens Nyheter.

Tumult uppstod då kvinna avvisades från ett tunnelbanetåg för att ha saknat biljett vid Hötorget i centrala Stockholm. ”Kvinnan har i samband med detta ramlat och fått åka ambulans till sjukhus”, enligt polisens sajt.

Flera personer filmade händelsen och på klippen, som fått stor spridning på sociala medier, framgår både att kvinnan är gravid och att hon reste tillsammans med ett barn.

Jag har förstått det som att det finns många mobilfilmer upplagda på det här som antyder att ordningsvakterna gått för hårt fram. Tyvärr är det i de här situationerna svårt att göra rimliga bedömningar. Det blir pressat. Uppenbarligen har det inte blivit rätt hela vägen här, säger Henrik Palmér på SL:s presstjänst till SVT Nyheter Stockholm.

Polisen kommer att utreda både kvinnans och vakternas agerande.

Det finns en anmälan om våldsamt motstånd och en anmälan om tjänstefel alternativt misshandel, säger Klara Bäckman, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Aftonbladet.

Parallellt med polisens utredningar har SL startat en internutredning av två av vakterna som nu också har tagits ur tjänst.

Jag vill signalera att vi ser allvarligt på detta och att vi vidtar alla åtgärder, säger Kristoffer Tamsons (M) till DN.

About Sten

Check Also

Ingen gripen efter dödsskjutning i Rinkeby

BrottTT Ingen har ännu gripits misstänkt för dödsskjutningen av en man i 20-årsåldern i Rinkeby …